Voetentraining

Heb jij last van je voeten? Wel eens aan voetentraining gedacht? Een scheve teen, voorvoetpijn, hielspoor of een andere klacht? Je staat niet alleen. Heel veel mensen hebben voetklachten. De klachten nemen bijna altijd in de loop van de tijd toe.


Voeten zijn het fundament van het lichaam. Veel klachten aan de nek, de schouders of de rug zijn terug te leiden op de stand van de voeten. Toch wordt bijna alles getraind, behalve de voeten. Je krijgt het advies om stevige schoenen te dragen, maar dat is eigenlijk helemaal niet goed voor de voetspieren. De voetspieren hoeven dan niets te doen en worden lui. Voetentraining stopt pijnlijke voeten.

Als je er zo over nadenkt, is dat eigenlijk best gek, toch?

En dat is een gemiste kans. Want getrainde voetspieren zijn ontzettend belangrijk. Waarom? Omdat je de hele dag op je voeten loopt. Omdat je voeten bepalen hoe je loopt en je deze voetspieren niet voor niets hebt. Je voeten dragen bij aan de stand van je lichaam. En je lichaam draagt bij aan de stand van je voeten.

Ik volg de opleiding tot erkend voetentrainer.

Een opleiding die mij laat inzien dat de voet echt de basis is van onze manier van bewegen en een grote rol kan spelen in steeds maar terugkerende klachten aan andere delen van het lichaam. De opleiding liet mij ook inzien dat er dus specifieke oefeningen zijn om o.a. een scheve grote teen weer recht (!) te trainen en bijvoorbeeld zooltjes te gebruiken als trainingsmiddel en niet als permanente oplossing.


Naast het opleiden van voetentrainers ontwikkelt voetentraining ook online trainingen voor mensen met voetklachten. Er zijn onder andere trainingen voor de hallux valgus, hielspoor, klauw- en hamertenen en metatarsalgie (voorvoetpijn). Ook biedt Voetentraining een korte en krachtige training voor iedereen die zijn of haar voeten gezond wil houden.

Vitaz-Fit

Hoe fijn is het dat je zelf ‘in-control’ kunt zijn.

Helaas ben ik nog tot de zomer van 2022 nog in opleiding. Als voetentrainer kan ik je in de toekomst helpen in het maken van een keuze tussen al deze verschillende trainingen (een voetklacht komt zelden alleen). Een gedegen onderzoek helpt om uit te vinden welke klacht het belangrijkst is om aan te pakken en hoe de eventuele andere klachten (knie/rug/schouder) hiermee samenhangen. Tot nu kan ik je slechts doorverwijzen naar een van mijn collega’s. Al heb ik wel geregeld proefpersonen nodig om mijn kennis uit te breiden.

 

Ben je getriggerd en wil je meer weten over de verschillende voetentrainingen klik dan op onderstaande afbeelding of ga naar deze pagina.