Praktische informatie

Behandeling

Algemeen
Als u bij mij wilt komen voor een behandeling, dan kunt u online een afspraak maken. Zodra de afspraak is geaccepteerd, ontvangt u hiervan een bevestiging met daarbij een intakeformulier. U dient dit formulier online in te vullen. Ik wil u graag wat beter leren kennen. Dit uitgebreide formulier is voor mij belangrijk voor een eerste indruk, maar ook voor monitoring in het vervolg. Vervolgens wordt dit formulier doorgenomen tijdens de eerste afspraak. Een eerste afspraak duurt altijd 1 uur.

Anamnese
Tijdens deze anamnese neem ik het intake formulier met u door en gaan we er nog wat verder op in. Ik stel u vragen over gezondheid, werk en vrije tijd en we analyseren uw (pijn) klacht op basis van de pijnpatronen van Travell & Simons. Daarnaast vertel ik u alles wat u wilt weten over de behandelingen, leg ik u uit wat binnen mijn mogelijkheden valt en stemmen we wensen en verwachtingen af.


Als u komt met een (specifieke) klacht gaan we daarna verder met een functioneel onderzoek.

Onderzoek
Tijdens een functioneel onderzoek gaan we op zoek naar de belemmerende factoren en bewegingsmogelijkheden. Vaak gebeurd dit middels een algehele inspectie, functieonderzoek of functionele testen. Ook wordt een groot deel van de spieren individueel onderzocht op triggerpoints. Dit gebeurd vaak op de behandelbank.

Behandeling
In samenspraak met u gaan we tegelijk beginnen met de behandeling. Het is belangrijk dat u actief meedenkt en meevoelt tijdens de behandeling. U weet zelf het beste wat u voelt en wat u herkent. Door uw feedback kan ik het beste mijn behandeling opbouwen. Na afloop is het beeld grotendeels compleet en stellen we samen een behandelplan op. Ik zal u vaak ook oefeningen meegeven. Deze bevorderen het herstel. Mijn bevindingen worden opgeslagen in een digitaal dossier, waar altijd alleen u en ik inzage in hebben.

Tips voor tijdens de behandeling

Draag prettig zittend ondergoed en kleding die makkelijk uit kan en niet te strak zit, bijvoorbeeld sportkleding.
Dames: liefst een bh met een sluiting aan de achterkant.
Heren: in ieder geval geen lange boxershort

In verband met hygiëne wil ik u vragen zelf uw handdoeken mee te nemen. Bij voorkeur 2 grote handdoeken (badlakens) en 1 kleine handdoek

Hygiëne staat binnen de praktijk hoog aangeschreven. Uw behandelaar zal hier rekening mee houden, maar er wordt ook verwacht dat u hier zelf aan meewerkt, door opgefrist en bij voorkeur gedoucht op de afspraak te verschijnen.

Vitaz – fit heeft als doel u als cliënt te helpen. De hiervoor toegepaste behandelwijzen hebben allen het doel het eigen zelf-herstellend vermogen te activeren.

Géén van de toegepaste behandelingen heeft een erotisch karakter of doel.

Openingstijden

Leerdam:
woensdag 11.00 – 17.00
vrijdag 11.00 – 17.00
zaterdag 08.00 – 12.00


Utrecht:
donderdag 08.00 – 17.00


Bij beide praktijken is voldoende parkeergelegenheid aanwezig. Je kunt plaatsnemen in de ruime wachtruimte en ik roep je vanzelf binnen.


Ik probeer zo strak mogelijk te werken op tijd, probeer dus 5 minuten voor de daadwerkelijke afspraak aanwezig te zijn.

Tarieven

Eerste afspraak incl. intake: € 75,-
Consult 60 min: € 70,-
Consult 45 min: € 55,-
Consult 30 min: € 40,-


In de praktijk kan alleen gepind worden.

Vergoedingen

Voor de behandelingen met neuromusculaire therapie is vergoeding mogelijk vanuit de aanvullende zorgverzekering. Dit valt onder de alternatieve (of complementaire) zorg. Mijn beroepsvereniging, het NVST, heeft contracten afgesloten met diverse verzekeraars.

Uiteraard is vergoeding en de hoogte daarvan geheel afhankelijk van uw verzekeraar en uw aanvullende dekking. U kunt aan het overzicht (via de link) dan ook geen rechten ontlenen. Controleer uw polis om zeker te zijn van vergoeding. Mocht u twijfelen, dan kunt u uw verzekeraar bellen en informeren naar de vergoeding van neuromusculaire behandelingen, uitgevoerd door een NVST geregistreerde therapeut. Mijn AGB code is: 90100417. De prestatiecode is 24013.

U ontvangt van mij via e-mail een factuur die voldoet aan de vereisten die zorgverzekeraars daaraan stellen. Deze factuur dient u zelf in te dienen; ik kan niet rechtstreeks voor u declareren.

 

Let op: (sport)massage valt onder preventieve zorg en wordt slechts heel beperkt vergoed. Ik ben hiervoor wel aangesloten bij het SCAS.

De bereikbaarheid van Vitaz – fit is eenvoudig, zowel voor de fiets, auto of openbaar vervoer. 

 

Utrecht

Wanneer u aankomt op het terrein aan de Burgemeester Verderlaan zoekt u huisnummer 19 of het bordje Maximaal Gezond centrum. U kunt zo door de eerste deur lopen en kunt bij de 2e deur aanbellen op de bel van Maximaal Gezond centrum (witte bel). De deur wordt middels een zoemer ge-opent en u kunt met de trap naar de eerste verdieping lopen. Rechtsaf vindt u de wachtruimte waar u kunt plaatsnemen. 

Openbaar Vervoer
Buslijn 4 stopt voor de deur en brengt u in 13 minuten van en naar het Centraal Station

Parkeren
Parkeren op het terrein of in de buurt is gratis 

 

Leerdam

Wanneer u aankomt bij gezondheidscentrum M3 kunt u zodra u binnenkomt gelijk plaatsnemen in de wachtruimte. U hoeft u nergens te melden. Ik roep u vanzelf binnen.

Openbaar vervoer

Buslijn 85 stopt bij de Paulus kerk. Vanuit daar is het 5 minuten lopen naar gezondheidscentrum M3

Parkeren

U kunt niet op het terrein parkeren, maar wel in de straat. Dit is gratis.

 

Dat kan kosteloos tot 24 uur of 1 werkdag van te voren. U kunt dit zelf online doen als u een account heeft.  Indien u binnen 24 uur of 1 werkdag annuleert, worden de volledige kosten van de behandeling in rekening gebracht. 

Met ingang van 1 januari 2017 moeten alle zorgverleners in Nederland voldoen aan de eisen die in het kader van de Wet kwaliteit, Klachten en Geschillen Zorg (WKKGZ) worden gesteld. Ook mijn praktijk voldoet aan deze eisen.

Vitaz – fit is via de overkoepelende organisatie RBCZ sinds 1-1-2017 aangesloten bij een  geschillencommissie. Mocht u als cliënt een klacht hebben dan verzoek ik u zich ten eerste te richten tot Vitaz – fit zelf. Als dit niet leidt tot een voldoende oplossing dan kunt u zich richten tot de klachtenfunctionaris van het RBCZ. Vitaz – fit zal u hierbij verder helpen. Zie hier voor meer informatie.

Utrecht

Leerdam

Contact

Wanneer je vragen hebt of een afspraak wilt maken, kun je altijd even contact opnemen.