Over Inge

Mijn naam is Inge Schouwenaars

Nuchter, doelgericht en nieuwsgierig zijn de woorden die mij het beste omschrijven.

Ik stem mijn behandeling af op jouw klachten, samenwerken om je (chronische) klachten zo snel mogelijk te verminderen!


Als klein meisje was ik al bezig met het menselijk lichaam. Ik wist bij anderen feilloos mijn vingers op de zere plek te leggen. Ik vond het maar gek dat alleen ik die knopen voelde. Na de middelbare school wilde ik fysiotherapeut worden, maar werd door loting buiten spel gezet. Dus besloot ik de bouwtechnische richting op te gaan en heb ik 12 jaar met veel plezier gewerkt in de bouw- en civiele techniek. Al vroeg in mijn carrière besefte ik dat ik dat ik toch de mens en zijn fysiek miste in deze business. Ik ging alsnog mijn droom achterna: een eigen praktijk openen….

Ik vind niets leuker dan mensen met (chronische) pijnklachten te helpen. Door middel van klantgerichte behandelingen, maar ook door voorlichting en je hulpmiddelen in handen te geven zodat je zelf actief mee kunt werken aan je eigen herstel.

Ik ben gedreven, doelgericht en wil mensen een concreet resultaat bieden. Daarom heb ik me gespecialiseerd in behandelmethoden die daar op aansluiten. In de opstartfase van mijn praktijk kwam ik via-via in aanraking met Triggerpoint therapie. Toen ik zag – en zelf ondervond – hoe effectief het werkt en hoeveel klachten ermee opgelost kunnen worden wist ik één ding: dit wil ik ook.

Inge Schouwenaars

Inmiddels ben ik afgestudeerd Neuromusculair Triggerpoint Therapeut en ben ik me verder aan het specialiseren op het vlak van het trainen van voeten als basis voor klachten in de keten. Ik bekijk de mens graag als één geheel en geef mijn klanten handvatten om zelf hun (bindweefsel) problemen op te lossen.

Uiteindelijk ben ik toch geworden wat ik wilde. Alleen heet ik nu geen fysiotherapeut maar Neuromusculair Triggerpoint Therapeut. En daar ben ik best een beetje trots op!

Ik volg jaarlijks bij- en nascholingen, die me altijd weer nieuwe inzichten brengen. Ik ben lid van de beroepsgroep: NVST (RBCZ), waardoor een groot aantal zorgverzekeraars mijn behandelingen vergoed.

Nieuwste berichten

Hier lees je de nieuwste berichten die door Vitaz-fit zijn geplaatst. 

zo krom als een hoepel

Zo krom als een hoepel

“Schouders naar achteren en omlaag, kin in, borst vooruit, buik in en je knieën van het slot!”. Anders wordt je zo krom als een hoepel. Komt dit je bekend voor?
wat als je een bloem was

Wat als jij een bloem was…

Als een bloem niet groeit, ga je dan zitten rommelen aan de bloem of verbeter je de omgeving waarin de bloem groeit? Hoe doe jij dat eigenlijk met je gezondheid?
lichaam en geest zijn één

Lichaam en geest zijn één!

Lichaam en geest zijn één. Het is jouw taak om de signalen van je lichaam te vertalen naar een persoonlijke boodschap.

Contact

Wanneer je vragen hebt of een afspraak wilt maken, kun je altijd even contact opnemen.