zo krom als een hoepel

Zo krom als een hoepel

“Schouders naar achteren en omlaag, kin in, borst vooruit, buik in en je knieën van het slot!”. Anders wordt je zo krom als een hoepel. Komt dit je bekend voor?

Als je wel eens een groepsles hebt gevolgd in de sportschool, dan heb je dit riedeltje meer dan eens gehoord. En dan doe je braaf wat de juf zegt. Of je herkent het nog van wat je ouders vroeger tegen je zeiden.

 

Als je dan vervolgens op je werk of thuis achter de computer gaat zitten, wat blijft er dan van die goede tips over? Hou je de woorden van de sportinstructrice in je hoofd of zit je zo krom als een hoepel achter dat scherm?

 

Totaal het tegenovergestelde: schouders naar voren, hoofd ver voorbij het middelpunt van je lichaam en je rug vormt een mooie ‘C’? Zoiets? Je hoofd weegt al iets van 5 kg als ie recht op je nek staat, kun je nagaan hoeveel trekkracht er op je nek staat als je zo zit. Dat vinden je nekspiertjes niet zo fijn, hoor. Na verloop van tijd verkorten je borstspieren en verslappen de spieren tussen je schouderbladen, waardoor je deze houding standaard aanneemt. Er komt een dag dat je langs een winkelruit loopt en je je rot schrikt van je eigen spiegelbeeld.

 

Zoals met alles is het beter om te voorkomen dan om te genezen, dus check even een paar keer per dag hoe je er bij zit en herhaal: ‘Schouders naar achteren en omlaag, kin in, borst vooruit en buik licht aangespannen!’ Het gaat allemaal niet vanzelf en je zult jezelf steeds weer moeten corrigeren, maar het is voor een goed doel. Je wilt toch niet op je 75e zo krom als een hoepel staan?

 

Blijf naar de sportschool gaan of doe oefeningen thuis om je lichaam in goede conditie te houden. Train je rug- en buikspieren om die verslapping te voorkomen. Hoe beter je spieren getraind zijn, hoe meer je lichaam in staat is om de belasting van de dag aan te kunnen. Rek ook je borstspieren dagelijks. Als die te kort zijn, dan trek je echt aan een dood paard als je alleen je rug traint. 

 

Kun je hier wel wat hulp bij gebruiken? Maak dan een afspraak zodat ik je houding kan bekijken en je de juiste oefeningen kan adviseren.

Nieuwste berichten

Hier lees je de nieuwste berichten die door Vitaz-fit zijn geplaatst. 

zo krom als een hoepel

Zo krom als een hoepel

“Schouders naar achteren en omlaag, kin in, borst vooruit, buik in en je knieën van het slot!”. Anders wordt je zo krom als een hoepel. Komt dit je bekend voor?
wat als je een bloem was

Wat als jij een bloem was…

Als een bloem niet groeit, ga je dan zitten rommelen aan de bloem of verbeter je de omgeving waarin de bloem groeit? Hoe doe jij dat eigenlijk met je gezondheid?
lichaam en geest zijn één

Lichaam en geest zijn één!

Lichaam en geest zijn één. Het is jouw taak om de signalen van je lichaam te vertalen naar een persoonlijke boodschap.

Contact

Wanneer je vragen hebt of een afspraak wilt maken, kun je altijd even contact opnemen.