wat als je een bloem was

Wat als jij een bloem was…

Als een bloem niet groeit, ga je dan zitten rommelen aan de bloem of verbeter je de omgeving waarin de bloem groeit? 

Ik denk dat je, net als ik, als eerste kijkt naar de volgende factoren:

-Krijgt de bloem voldoende water?

-Krijgt de bloem genoeg zonlicht?

-Wat is de kwaliteit van de aarde waar de bloem op groeit, zitten er voldoende voedingsstoffen in?

-Heeft de bloem geen last van schimmels, beestjes, e.d.?

 

Dit klinkt voor iedereen logisch, maar toch doen we dat met mensen nog steeds niet goed genoeg. Als je ziek bent, word je lichamelijk helemaal doorgelicht en als er niets gevonden wordt, is daarmee de kous af. Even kort door de bocht genomen. Er zijn artsen die wel verder kijken, maar ik hoor vaak dat het na het lichamelijk onderzoek stopt als er geen oorzaak te vinden is. 

 

Dan ineens wordt er niet gekeken naar het hele plaatje. Want hoe zou het gaan als je behandeld zou worden als een bloem? Wat zijn de vragen die gesteld zouden worden aan je?

-Drink je voldoende water?

-Kom je vaak genoeg buiten en beweeg je regelmatig?

-Neem je gezonde voeding tot je en vul je dat aan met de juiste supplementen?

-Zijn er schadelijke factoren in je omgeving die invloed kunnen hebben? Denk aan uitlaatgassen, straling, schimmels, stoffen in schoonmaakmiddelen en cosmetica, etc. 

-Ben je psychisch/emotioneel in balans? Ja, ik heb hem er bij de bloem niet bij gezet, omdat je dan misschien meteen afhaakte, maar zelfs bij planten is aangetoond dat planten die geen aandacht krijgen eerder doodgaan dan planten die dat wel krijgen. Dus het grapje: ‘Je moet wel tegen je plantjes praten’, is zeker geen onzinverhaal. 

 

Snap je wat ik bedoel? Het is toch veel logischer om het hele plaatje te bekijken dan je blind te staren op één lichaamsdeel dat toevallig pijn doet? In je lichaam zijn zo veel structuren met elkaar verbonden dat het eng is. En dan heb ik het nog niet eens over het zenuwstelsel dat de hele boel aanstuurt. Dat o zo, gevoelige zenuwstelsel dat onder invloed van spanning, emoties en stress complete organen negatief kan beïnvloeden. 

 

De vervelende waarheid is dat veel mensen lui geworden zijn. We hebben zo veel medische kennis tot onze beschikking en zo veel ‘quick fixes’ in de vorm van pilletjes, smeerseltjes en operaties, dat we niet meer voor onszelf denken en onze gezondheid in handen leggen van iemand anders. 

 

DISCLAIMER: Ik zeg zeker niet dat je niet naar de dokter moet gaan. Altijd met nieuwe klachten en als je het niet vertrouwt! Maar blijf daarnaast je verstand en je gevoel gebruiken en kijk naar jezelf als naar een bloem.

 

https://vitaz-fit.nl/

Nieuwste berichten

Hier lees je de nieuwste berichten die door Vitaz-fit zijn geplaatst. 

zo krom als een hoepel

Zo krom als een hoepel

“Schouders naar achteren en omlaag, kin in, borst vooruit, buik in en je knieën van het slot!”. Anders wordt je zo krom als een hoepel. Komt dit je bekend voor?
wat als je een bloem was

Wat als jij een bloem was…

Als een bloem niet groeit, ga je dan zitten rommelen aan de bloem of verbeter je de omgeving waarin de bloem groeit? Hoe doe jij dat eigenlijk met je gezondheid?
lichaam en geest zijn één

Lichaam en geest zijn één!

Lichaam en geest zijn één. Het is jouw taak om de signalen van je lichaam te vertalen naar een persoonlijke boodschap.

Contact

Wanneer je vragen hebt of een afspraak wilt maken, kun je altijd even contact opnemen.