lichaam en geest zijn één

Lichaam en geest zijn één!

Lichaam en geest zijn één. Bij zo’n uitspraak denken veel mensen: ‘Ja, daar ben ik het wel mee eens.’ Omdat ze weten dat ze veel invloed op elkaar hebben. Als je ruzie hebt met je partner kun je een knallende hoofdpijn krijgen. Als je zenuwachtig bent moet je vaak plassen en voel je een soort tornado in je buik. Die connectie, die voelen we met zijn allen wel.

 

Lichamelijke klachten

Maar als lichaam en geest echt één is, wat maakt dan dat je met lichamelijke klachten stad en land afloopt om een oplossing te vinden? Zowat een derde van alle mensen heeft rugpijn, maar laat zich massaal onderzoeken op afwijkingen in de wervelkolom, ligt wekelijks op de bank bij een behandelaar en heeft geaccepteerd dat het nu eenmaal zo is.

 

Ik ben er helemaal voor om met nieuwe klachten op onderzoek uit te gaan. Naar de huisarts of naar een specialist. Je wilt toch eerst weten of er inderdaad geen ernstige aandoening te vinden is. Maar als dat dan uitgezocht is en je bent gerustgesteld, dan is dat wellicht een goed moment om even stil te staan bij jezelf.

 

Waarom deze klacht? Waarom nu? Als jij je lichaam zou zijn, welke goede reden zou jij dan hebben om deze klacht te maken?

 

Een goede reden zou zijn dat je de eigenaar van dit lichaam wilt vertellen dat ze veel te hard gewerkt heeft en dat er een burn-out op de loer ligt. Of ze maakt zich zo’n zorgen over haar financiële situatie dat de stress in haar lichaam ongezond is. Of ze heeft haar verdriet over het overlijden van haar moeder vorig jaar geen ruimte gegeven en het wordt tijd dat nu wel te doen.

 

Het valt niet mee om de signalen van je lichaam te begrijpen. Het zou toch veel handiger zijn als je lichaam het gewoon zou kunnen zeggen in plaats van al die vervelende klachten steeds te produceren.

 

Communicatie met een baby

Het lijkt een beetje op de communicatie met een baby. Als een baby huilt, weet je ook niet wat er aan de hand is. Wil het eten of een schone luier? Gebrek aan aandacht? Is het te koud, te warm? Is het boos, verdrietig, eenzaam? Je gaat als ouders van alles proberen om te begrijpen wat je baby je wil vertellen.

 

Als je ervan uitgaat dat het jouw taak is om de signalen van je lichaam te vertalen naar jouw persoonlijke boodschap, wat zou die boodschap dan zijn?

 

In mijn praktijk kan ik je in elk geval helpen door de lichamelijke omstandigheden optimaal te maken. Misschien wordt je belemmerd door gespannen spieren of verkleefd bindweefsel. Terwijl ik je behandel, kun jij stilstaan bij die belangrijke boodschap van je lichaam. Goed he? Dan ben je echt bezig vanuit de gedachte dat lichaam en geest één zijn.

Nieuwste berichten

Hier lees je de nieuwste berichten die door Vitaz-fit zijn geplaatst. 

zo krom als een hoepel

Zo krom als een hoepel

“Schouders naar achteren en omlaag, kin in, borst vooruit, buik in en je knieën van het slot!”. Anders wordt je zo krom als een hoepel. Komt dit je bekend voor?
wat als je een bloem was

Wat als jij een bloem was…

Als een bloem niet groeit, ga je dan zitten rommelen aan de bloem of verbeter je de omgeving waarin de bloem groeit? Hoe doe jij dat eigenlijk met je gezondheid?
lichaam en geest zijn één

Lichaam en geest zijn één!

Lichaam en geest zijn één. Het is jouw taak om de signalen van je lichaam te vertalen naar een persoonlijke boodschap.

Contact

Wanneer je vragen hebt of een afspraak wilt maken, kun je altijd even contact opnemen.