waarom lokaal behandelen niet werkt

Waarom lokaal behandelen vaak niet werkt.

Zelfherstellend vermogen

Over het algemeen blijven mensen veel te lang met hun klachten lopen. Lage rugpijn, nek/schouderklachten, uitstralende pijn in heup en bil, knieklachten of een tennisarm zijn klachten die sneller opgelost kunnen worden dan je misschien denkt. Als neuromusculair therapeut ga ik ervan uit dat je lichaam zichzelf kan herstellen. Mijn behandelingen stimuleren het zelf herstellend vermogen van je lijf en helpen bij een gezond evenwicht tussen lichaam en geest. Ik help je weer ontspannen en pijnvrij te bewegen door samen met jou op zoek te gaan naar de oorzaak van je klachten.

 

Lokaal behandelen

Puur lokaal een klacht behandelen geeft in de meeste gevallen geen blijvend resultaat. Je lichaam is namelijk een prachtig ingewikkeld systeem en veel structuren werken met elkaar samen. Je spieren en bindweefsel vormen een ondersteunend netwerk. Als er op een bepaald punt een verkleving in het bindweefsel of een triggerpoint in de spier ontstaat, heeft dat invloed op de structuren die ermee samenhangen.

 

Wist je dat er een bindweefselstructuur is die onderaan je voet begint, langs de achterkant van je lichaam helemaal doorloopt, over je been, je rug, je nek, je hoofd, tot net boven je oog? Dat betekent dat hoofdpijn boven je oog kan zijn ontstaan door een triggerpoint of verkleving in de structuren van je bovenrug, onderrug, kuit of zelfs op de onderkant van je voet.

 

Triggerpoint

Om echt van je klacht af te komen is het dus van belang om verder te kijken dan alleen de plaats waar het pijn doet. Je zult niet de eerste zijn die denkt een nieuwe knie nodig te hebben terwijl de oorzaak in de spieren van het bovenbeen zit. Misschien heb je zelf wel eens hoofdpijn gehad waarbij je het gevoel had dat de pijn uit je nek of schouders kwam? Wanneer je dan zelf gaat voelen in de spieren van je nek en schouders zit daar vaak een heel pijnlijk plekje. Als je daarop drukt kan het zo zijn dat je hoofdpijn meteen erger wordt of juist verlicht wordt. Dan heb je een triggerpoint te pakken.

 

Je kunt zo’n triggerpoint zelf behandelen door bijvoorbeeld een klein balletje te gebruiken. Je klemt het balletje tussen de muur en de pijnlijke plek en duwt er rustig tegenaan. Zo masseer je het triggerpoint en kan je klacht verminderen. Kijk ook eens op de DIY pagina.

 

Oorzaken

Als je er zelf niet uitkomt, raad ik je aan contact met mij op te nemen en een afspraak te maken voor een behandeling. Er zijn verschillende oorzaken voor triggerpoints. Veel voorkomende oorzaken zijn: intensieve fysieke overbelasting, psychische of emotionele stress, een ongezonde leefstijl, of te weinig beweging. Je begrijpt dat jouw herstel dus niet alleen maar afhangt van mijn behandeling.

 

Het goede nieuws is dat je er zelf veel aan kunt doen om je lichaam gezond en fit te houden en ik bied jou graag de begeleiding die je daarbij nodig hebt.

Nieuwste berichten

Hier lees je de nieuwste berichten die door Vitaz-fit zijn geplaatst. 

voet-hallux-valgus-anatomie

Hallux Valgus

Een hallux valgus is een scheve grote teen. Deze kan pijn geven en invloed hebben op de rest van je lichaam. Je grote teen recht trainen is de beste optie.
waarom lokaal behandelen niet werkt

Waarom lokaal behandelen vaak niet werkt.

Puur lokaal een klacht behandelen geeft in de meeste gevallen geen blijvend resultaat. Je lichaam is namelijk een prachtig ingewikkeld systeem en veel structuren werken met elkaar samen.
gevallen

waarom sommige klachten lang duren

Blijf je maar last houden van je schouder, je rug of je nek? Heb je jezelf overbelast met sporten, ben je gevallen of heeft je lichaam op een andere manier een tik gehad?

Contact

Wanneer je vragen hebt of een afspraak wilt maken, kun je altijd even contact opnemen.