dry needling

Wat is dry needling

Dry needling is een effectieve methode om triggerpoints te behandelen. 

Triggerpoints zijn kleine verkrampingen in je spier die lokaal of op een andere plek pijnklachten kunnen geven. Als er niets gedaan wordt aan triggerpoints zullen ze niet uit zichzelf weggaan. Sterker nog, er kunnen meer triggerpoints bijkomen en ze kunnen ook heftigere klachten gaan veroorzaken. 

Het is dus belangrijk om ze op tijd te laten behandelen. Dry needling werkt snel en effectief. Er wordt gewerkt met kleine naaldjes. Deze naaldjes zijn vergelijkbaar met de naaldjes die gebruikt worden bij acupunctuur. Tijdens de behandeling wordt de spier onderzocht op triggerpoints. Door de triggerpoint aan te prikken met het naaldje schrikt de spier als het ware en laat de verkramping los. Dit werkt veel sneller dan de spier te masseren. 

 
Doet dry needling pijn?
Er kunnen bij dry-needling een paar dingen gebeuren:

1. Er wordt met een naaldje in je huid geprikt (uiteraard!). Dit kleine prikje kan je voelen

2. Er wordt een triggerpoint geraakt (dit is de bedoeling!) en de spier knijpt krachtig samen. Dit is een gek gevoel, niet altijd even prettig en soms een beetje gevoelig.

3. Het naaldje raakt een bloedvatje of een zenuwtje (dit is niet de bedoeling, maar de behandelaar heeft een laser ogen en kan dit niet altijd voorkomen). Hier zitten meer sensoren in dan in de spier. Dit voelt wat scherper. Geef dit aan aan je behandelaar als je dit voelt.

Over het algemeen ervaren mensen dry needling niet als erg pijnlijk, maar ook niet als heel prettig. Het resultaat kan wel veel verlichting geven, maar kan ook altijd manueel opgepakt worden als het je toch tegen staat of tegen gaat staan.


Neem even contact op om te bespreken of dry needling voor jou een goede behandeling zou kunnen zijn.

Nieuwste berichten

Hier lees je de nieuwste berichten die door Vitaz-fit zijn geplaatst. 

zo krom als een hoepel

Zo krom als een hoepel

“Schouders naar achteren en omlaag, kin in, borst vooruit, buik in en je knieën van het slot!”. Anders wordt je zo krom als een hoepel. Komt dit je bekend voor?
wat als je een bloem was

Wat als jij een bloem was…

Als een bloem niet groeit, ga je dan zitten rommelen aan de bloem of verbeter je de omgeving waarin de bloem groeit? Hoe doe jij dat eigenlijk met je gezondheid?
lichaam en geest zijn één

Lichaam en geest zijn één!

Lichaam en geest zijn één. Het is jouw taak om de signalen van je lichaam te vertalen naar een persoonlijke boodschap.

Contact

Wanneer je vragen hebt of een afspraak wilt maken, kun je altijd even contact opnemen.