medical tape

Waarvoor is toch die gekleurde tape?

Gekleurde tape zie je geregeld voorbij komen. Het wordt ook wel Medical Taping of Kinesio Taping genoemd en is een prachtige aanvulling op behandelingen. De tape is elastisch, dus belemmert je niet in je bewegingen, maar ondersteunt wel je spieren en gewrichten. Het kan helpen bij te gespannen spieren en zwakheid in gewrichten. Medical Taping bevordert de genezing doordat de tape de bloed- en lymfecirculatie stimuleert. 

 

 

Hoe werkt dat dan?

Zodra de tape op de huid geplakt wordt, veroorzaakt dit een drukverschil op je huid. Dit beïnvloedt de onderhuidse circulatie. Bijna alle klachten zijn een gevolg van verminderde doorbloeding, dus op het moment dat dit gestimuleerd wordt, heeft dat een positief effect op de klacht.

 

 

Welke klachten?

De meest voorkomende toepassing is bij klachten aan spieren of gewrichten. Maar je kunt taping ook toepassen op de reflexzones van de rug. Het bindweefsel van de rug staat in verbinding met je organen. Als een orgaan niet in balans is, heeft dat zijn uitwerking op de circulatie van de rug. Andersom kun je, door de circulatie op de rug te verbeteren, het orgaan gunstig beïnvloeden. Je kunt je dus misschien voorstellen dat het tapen van de onderrug kan helpen bij menstruatiepijn. Of dat hooikoortsklachten en benauwdheid verlicht kunnen worden door het longgebied te tapen. Bij hielspoor en ontsteking aan de peesplaat onder de voet kan een tape helpen het gebied rust en stabiliteit te geven.

 

 

Maakt het uit hoe de tape geplakt wordt?

Ja, dat maakt zeker uit. Bij spieren moet er rekening gehouden worden met het verloop van de spier en de functie die de spier heeft. Bij spieren wordt vaak een lang stuk tape gebruikt die een deel van de spier bedekt. Als er sprake is van lokale pijn zoals bij een tennisarm of achillespees ontsteking, kan een stervormige tape beter werken. Bij benauwdheidsklachten en hooikoorts wordt de tape meestal zo gelegd dat deze de ronding van de long volgt. 

 

 

En als ik niet goed kan tegen die tape op mijn huid?

De tape heeft een anti-allergische lijmlaag, dus de meeste mensen kunnen de tape prima verdragen. De lijmlaag is verdeeld aangebracht, dus de tape ventileert. Afhankelijk van je huid blijft een tape een paar dagen, een week en soms wel twee weken zitten. Gebruik in elk geval geen bodylotion op dit deel van je huid op de dag dat je naar de praktijk komt voor een taping. Na het plakken wil je natuurlijk dat de tape zo lang mogelijk blijft zitten. Je kunt er gewoon mee douchen en zwemmen, maar dep voorzichtig droog en hou er een beetje rekening mee met aankleden.

 

Wil je het uitproberen, maak dan via onderstaande button een afspraal

Nieuwste berichten

Hier lees je de nieuwste berichten die door Vitaz-fit zijn geplaatst. 

gevallen

waarom sommige klachten lang duren

Blijf je maar last houden van je schouder, je rug of je nek? Heb je jezelf overbelast met sporten, ben je gevallen of heeft je lichaam op een andere manier een tik gehad?
dry needling

Wat is dry needling

Dry needling is een effectieve methode om triggerpoints te behandelen. Dit zijn kleine verkrampingen in je spier die pijnklachten geven
Whiplashklachten

Whiplash

Whiplashklachten na een auto-ongeluk komen geregeld voor. Ik help je graag je pijnklachten te verminderen en weer te vertrouwen op je lichaam

Contact

Wanneer je vragen hebt of een afspraak wilt maken, kun je altijd even contact opnemen.